Aku dalam dilema

Salam semua..

Semalam rakan saya telefon. Terperanjat saya sebab lama dah dia tak telefon. Tiba-tiba telefon suruh datang rumah. Katanya ada barang nak jual.

Saya tanya barang apa? Dia kata “kau datang je rumah aku dulu…ini barang macam-macam color ada merah, kuning, hitam, silver pun ada..”

“Barang ni ko memang suka…dari dulu cita-cita ko nak barang ni..”

“Ini barang baik punya woo….import mali”

“Kalau kau lambat…orang lain sapu…”

“Berlambak ni kat depan rumah aku…”

“Tak sanggup aku nak simpan lama-lama…nanti jiran-jiran marah…” 

“Datang tau…jangan tak datang…aku tunggu” kata dia dengan panjang lebar. Tak sempat saya nak mencelah.

Saya bukannya taknak datang, takut terjebak. Faham-faham je lah hujung bulan ni. Saya ni jenis kesian kat kawan. Kalau datang mesti kena beli punya…

Kalau menurut ceritanya macam baik je barang tu. hmmm….barang apa ek? Arrghhh!! nak pegi ke tak ni? kusut-kusut. Tak pegi nanti tak tau pulak barang apa dia jual..

Oklah…saya  ambil keputusan pergi juga ke rumah rakan tu…perjalanan dari rumah saya ke rumah rakan tu ambil masa setengah jam kalau memandu dengan kelajuan 60km/j. Jalan bandar biasalah, tak boleh drive laju-laju..takut speed trap. 😀

.

.

.

.

.

Sampai di rumah rakan tu…ini yang saya lihat….wo!! memang baik punya barang lah!!😀

Nak beli ke tak nak??hmm…dalam dilema ni…😀

Sekian. Jumpa lagi.

10 Comments »

  1. Aku rasa la kan… baik jangan beli.. macam tipu je.. Eh, tapi ko yg amik gambar ni kan..
    Kira ko tipu la ni.
    Haha.

    kumb@ng: alamak!! 4 biji dah beli…yang shell jual…hehe😀

  2. Amin Idris said

    Jangan beli!!! Its just another additional liability in your life!!! Jangan beli tau.
    Erm, si kumbang guna keta apa skrg?

    kumb@ng: pakai keta buatan gombak jek…😀

  3. Ku Ina said

    eeehhhh saya dah beli 4… murah aja RM9.90 kat stesen minyak SHELL……….

    kumb@ng: eh! beli utk sape tu…hehe😀

  4. Afyan said

    Baik ikut nasihat pakdi dalam http://www.pakdi.net/biz/2007/06/23/graduan-muda-mula-uruskan-wang-anda-sekarang
    Kalau harga keta tu dalam 6 – 7ribu, ok la. (kalau gini, saya pun nak satu)

    kumb@ng: nasib Pakdi bagi nasihat…kalau tak dah sambar 2 biji…yok..yok..o je..hehe..😀

  5. dikmal said

    jap2…nak gelak guling2 kat bilik ku ni..kah kah kah..
    abg kumbang, minggu depan mal dpt bilik keje baru..hikhikhik…wah sukanya😀 rasanya dh gtau..tp nk gtau lg gak..kah kah kah😀

    kumb@ng: hehe….sukanyer dier…😀

  6. aku said

    Nak satu…

    kumb@ng: apa kaler mau?😀

  7. ktom said

    Bagi Ktom 2….

    kumb@ng: cukup tak 2?😀

  8. zool said

    Nak beli tapi duit tak cukup lagi 50 sen..
    boleh sponsor tak??

  9. zool said

    He he he..
    tq sudi jalan kat domain ligakampung.com/blog

    kumb@ng: domain sendiri tu…😀

  10. shueqry said

    asmkm Kumbang, apa khabar?
    aiseh.. ketinggalan dah saya..
    err, saya nak satu, yang nak kaler silver tu kat kk ni takde la’i kete tu… Ferrrari ni kete idaman saya selain Satria Gti
    hehe..
    saya dah copy gamba tu dan letak kat my pictures.. bila tengok menaikkan semangat keje..
    thanks Kumbang..
    – shueqry –

    kumb@ng: saya baik2 je…insyaALLAH…takde yg mustahil dlm dunia ni…satu hari nanti bro akan dapat gak…😀

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: