Kenapa Malaysia kalah?

Salam semua..

3 faktor utama punca kekalahan Malaysia di Piala Asia 2007..

Pertama…. Malaysia kalah sebab lawan China, Uzbekistan dan selepas ni mungkin Iran. Cuba kalau lawan Kemboja, Nepal ataupun Timur Timor. Dah tentu menang punya.

Kedua… Malaysia kalah sebab bolos 5 gol dengan China dan Uzbekistan. Cuba kalau Malaysia dapat score 6 ke atau 7 atau lebih dan lebih lagi…baru lah boleh menang 6-5,7-5….. banyak tu Malaysia kena score kalau nak menang..😀

Ketiga… Malaysia kalah sebab….Malaysia tak menang atau seri.

p/s: yang sebenar-benarnya….Malaysia belum ditakdirkan  untuk menang…

Sekian. Jumpa Lagi.

6 Comments »

  1. aku said

    aku ragu-ragulah mesia bleh menang ngan nepal, kemboja dan timur timor.. huhuhu..

    kumb@ng: keraguan yang munasabah…😀

  2. Azree MH said

    Boleh ke Malaysia menang? Haha. Aku yang tak minat bola sepak pun tengok rasa macam .. err.. erm.. tatau la nak kata pe. Hehe.

    Tapi takleh gak nak kondem derang tak tentu pasal. Mana tahu kalau latihan yang jurulatih derang tu bagi tak best.

    Weh, aku dah tukar website. http://www.studiomuslim.com

    kumb@ng: pemain,jurulatih,pengurus,persatuan bola negeri,FAM semua kene rombak dan rebranding semula…pilih kasih,jejak kasih kalau boleh dijauhkan dlm sukan ni kalau nak betol2 menang dan jadi juara!

    oh! mu dah tuko website? ok2 kawe tuko blogroll link mu skang….😀

  3. pakdi said

    sebab sudah tertulis di lauh mahfuz😀

    kumb@ng: ya! tepat sekali….hmmm…sampai bila agaknya…😀

  4. zool said

    Betul tu…
    Dah tak nak menang dan seri so kalah le jawapannya kan …
    Apahal pun harap2 pembangunan bolasepak dari peringkat usia muda patut dipupuk.
    Cuba2kanlah hantar pemain ke luar negeri tanpa sponsor..
    ada ke pemain kita berani???

    kumb@ng: masalahnya luar negeri nak terima ke pemain kite??

  5. zool said

    kena cuba gak oit kumbang..
    kalau org negro.. negara2 perang (Iraq)..
    kebanyakan main kat liga luar…
    diorang kena survive…
    so sebab tu yang diorang punya mentaliti tu bagus..
    diorang pernah merana di negara orang…
    tapi pemain kita…. hanya bangga main di Liga Super je…
    Pemain Thailand, Vietnam, pun ada main di Liga luar…
    Barulah mereka ada variasi..
    jangan pikir luar negeri terima ke tak..
    Kiatisuk pun direject, Baichung Bhuttia pun, Bambang pun penah direject…
    Kenapa perlu takut…

    kumb@ng: ya betol! tapi ada pemain kita yg tak sanggup main kat luar sbb tak dapat makan sambal belacan…😀

  6. abdfatah said

    kan banyak caranya untuk kalah dalam arena bola sepak hari ini… cara kalah yang profesional daaaa…

    kumb@ng: kalau nak kalah sekalipun biarlah melawan….

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: