2 + 2 = ?

Salam.. 

Disebuah Cafe kelihatan beberapa orang sahabat sedang berbual-bual sambil minum kopi. Mereka adalah Suri Rumah, Akauntan, Peguam dan Cikgu.  

Sedang mereka syok berbual tiba-tiba datang seorang Pemuda.   

Lalu Pemuda itu pun menyampok….”Kalau dicampurkan dua dengan dua, berapa jawapannya?”

“Senang aja tu… tentulah empat” Suri rumah menjawab.

Rakan mereka Akauntan pula menjawab…”Em..! Boleh jadi 3 atau 4, Nanti dulu, biar aku kira semula.”

Dengan selamba Peguam pula bagi jawapan….”Bergantung kepada berapa awak mahu…”

Cikgu yang sejak tadi diam tiba-tiba berkata…. ” Kalo tak tahu aku rendam dalam kolam… “

Sekian.

13 Comments »

  1. abdfatah said

    hmmm kalo 2 tambah 2 bermakna 20 laaaa. 2 tambah 2 lagi jawapnya 10 laaa… kenapa seb dia bertambah… maknanya tambahan kpd 2 kali ganda dua… wahahhhaaa

    kumb@ng: jawapan yg memberansangkan…cikgu! camane? rendam tak dia ni?..hehe..😀

  2. zool said

    Abis jawapan blog addict plak camner yer??
    aku pun takde idea lah kumbang… bagus dah join fantasy soccer ligakampung ye..
    kita tgk sapa terer

    kumb@ng: aku dah join 2 fantasy soccer…kita tengok sape pengurus terbaik nanti… erk…jawapan tu eh…kena tanya cikgu…😀

  3. pakdi said

    anak murid: cikgu ni sudah gaharu cendana pula…😉

    cikgu:😀

  4. Ku Ina said

    malas ceq nak komen nanti terperangkap cuma nak menconteng kat cni

    kumb@ng:😀

  5. aku said

    2+2 = 4 dalam masa T+3..

    cikgu: hmmm…😕

  6. shueqry said

    Pelawat blog ini yang merupakan ‘pembaca senyap’ dan pakar minda mengomen ..

    “oh, saya cuba try test tengok .. 2+2=4”

    “tu kalau logik, kalau kreatif, 2+(10-8)=4”

    tak kene rendam ke ni? hehe.

    – Shueqry –

    kumb@ng: logik + kreatif = brilliant😀

  7. abdfatah said

    nak jawab lagi bleh? kalo dalam bolasepak kosong lah jawabnya…

    kumb@ng: 2 + 2 = 0? mentang-mentang EPL dah nak start…hehe😀

  8. nailofar said

    hm. blur la. hehe..

    kumb@ng: memang nak soh blur ponn…hehe😀

  9. aku said

    bernas betul lawak abdfatah ni.. syabas🙂

    kumb@ng: ada unsur-unsur kebolaan…😀

  10. afyan said

    jika 2+2=4,
    dan 2×2=4
    maka, XxX=Y?

    Amacam?

    kumb@ng: pergh!….jawapan yang tiada keraguan yang munasabah…😀

  11. Dik Mal said

    Dik Mal pulak nak jawab😀

    Kata philosopher : dua campur dua : terpulang kepada pentafsiran anda.😀

    kata pelajar aliran sains : dua campur dua : 2+2 = 10-6 . dan ada beribu2 lemon kemungkinan lagi😀

    kata saya : ya, saya setuju je dengan mereka semua😀

    kumb@ng: ya. dikmal pun tergolong dikalangan orang yang berfikiran logik,kreatif,kreatis dan..dan..lagi…😀

  12. joey said

    rasenyer belum terlambat utk menjawab… almaklumlah tersalah dewan kuliah…

    2+2 = 4+6/2-3+2 = gandaan 2 = 8 bahagi 2

    kalu tak phm amik calculator…

    kumb@ng: fuh! power…power…😀

  13. abdfatah said

    2 tambah 2? dah ada 2 tambah 2 lagi? 2 lagi tambah 2 lagi…? kemudian 2 lagi tambah 2 lagi…? berapa banyak tambah 2 daaaaaaa….

    faham ke???

    macam citer p ramlee tuu… dalam citer belalang… (opss blalang?)

    kumb@ng: buat tak paham….😉

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: