Tip kejutkan orang bersahur

Salam..

Kalau nak cubalah…๐Ÿ™‚

Lebih kurang macam ni caranya..

1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. Sentuh bahu orang tu dan goyangkan perlahan lahan sambil panggil nama dia…
3. Renjis air kat muka dia, sambil panggil nama dia…
4. Tampar-tampar manja pipi sambil panggil nama dia…
5. Buka Lampu.
6. Tutup kipas/air cond.

Sekiranya masih tak berkesan..

1. Jerit nama dia kuat kuat..
2. Gigit ibu jari kaki dia..
3. Simbah air segayung kalau tak sedar jugak, sebaldi..
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari katil..macam kejam lah pulak..
5. Goyang badan dia kuat-kuat kemudian jerit Gempabumi!! Gempabumi!! Tsunami!! Tsunami!!
6. Jerit Api!! Api!! Api!!
7. Letak KFC ke MCD ke atau apa-apa makanan..kasi bau sikit..

Sekiranya masih tidak berkesan jugak..

1. Pergi kat telinga dia…kemudian sebut Maa Rabbuka! sambil seru nama dia banyak kali..

Sekiranya segala macam usaha masih gagal dan ini saja cara terakhir..

1. Panggil orang masjid/surau untuk uruskan…kerana tuhan lebih menyayangi dia..

Sekian.

sumber : kawan-kawan email

14 Comments »

  1. abdfatah said

    haiyaaaaaaaaaaaaa…. tak bangun sahur lagi ke sampai tengahari…??? haiyaaaaaaaaaa… wacaaaaaaaaaaaa…

  2. DikMal said

    hahahahha..tips yg letak KFC tu best tu..sah bangun.. hehehehhe.. mcm dlm movie animasi upin dan ipin di tv9๐Ÿ˜€

  3. zool said

    Beberapa tips lagi :-
    1) Simbah air panas… Ha ha ha..
    2 ) Jerit krew ‘SInggah Sahur’ datang kat rumah kita lah..
    3) Jerit ‘ Pemungut Hutang datanglah’
    4) ‘ Kereta kau kena curik lah’..

    Banyak lagi nak tulis nie.. Mau satu buku aku bagi ni kang…

    p/S :_- Nasib baik aku jenis senang bangun….

  4. kumb@ng said

    abd fatah.. kawan sapo lah yg tak bangun lagi tu…๐Ÿ˜€

    dikmal.. kalau mal…letak apa bole bangun? pizza agaknya..hehe๐Ÿ˜€

    zool.. simbah air panas?? tak raya gak kawan tu…hehe๐Ÿ˜€

  5. pakdi said

    dia penat la. shift malam๐Ÿ˜›

  6. kumb@ng said

    pakdi.. shift malam tido ke…๐Ÿ˜‰

  7. aku said

    aku tambah:

    geletek kaki.. sure best!

    satu lagi, letak garam dimulut..

  8. kumb@ng said

    aku.. tip yang bagus tu…letak garam kat mulut sambil geletek kaki…sure bangun punya…๐Ÿ˜€

  9. Taqiyuddin said

    aku ada hal sket nih tentang no celcom..
    kalau ko baca masej aku tolong sms aku ke no 0192649831

  10. […] buat duit dengan adsense. 7. Aku terlepas bangun sahur untuk kali ke-5, mari aplikasikan tips dari sikumbang. 8. Mari berekperimentasi dengan kaedah cuba jaya bersama dikmal. 9. Dr. Irfankhairi bilang kita […]

  11. shueqry said

    ni kes kurang motivasi Ramadhan ni๐Ÿ˜›

    hehe ..

    – shueqry –

  12. ku ina said

    salam…. nk bgun sahur sikit punya liat, nk berbuka pkul 4 dah kira masa!

  13. iskandar said

    Salam ziarah. Maaf baru link blog anda di blog saya. Kabare pakdi? Ada sihat?

  14. nur anna said

    salam ziarah. lame dah x berkunjung kat sini. hehe. best gak emel tu. nway salam akhir ramdhan๐Ÿ™‚

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: