Adilkah?

~salam~

Anggap kempen Pilihanraya sekarang ini seperti perlawanan sukan, tak kiralah bola sepak, bola keranjang, netball atau sebagainya.

Senarionya lebih kurang macam ini….

Kempen

BN

BA

Kedudukan

TV 1

ada

takda

1-0

TV 2

ada

takda

2-0

TV 3

ada

takda

3-0

NTV 7

ada

takda

4-0

TV 8

ada

takda

5-0

TV 9

ada

takda

6-0

Astro

ada

takda

7-0

Era FM

ada

takda

8-0

Hot FM

ada

takda

9-0

Sinar FM

ada

takda

10-0

Suria FM

ada

takda

11-0

IKIM FM

ada

takda

12-0

Berita Harian

ada

takda

13-0

Utusan Meloya

ada

takda

14-0

Metro

ada

takda

15-0

Kosmo

ada

takda

16-0

Star

ada

takda

17-0

NST

ada

takda

18-0

Harakah

takda

ada

18-1

Siasah

takda

ada

18-2

Internet

ada

ada

19-3

Poster/spanduk

ada

ada

20-4

Risalah

ada

ada

21-5

Ceramah

ada

ada

22-6

Berdasarkan perincian di atas kedudukan BN dan BA ialah 22-6 dan dengan apa yang BN ada seharusnya mereka patut menang besar. Hampir kesemua medium kempen BN dah sapu habis kecuali akhbar alternatif, internet, risalah, poster dan ceramah.

Sekiranya BN ditakdirkan menang, undi popular seharusnya 84% untuk BN dan 16% untuk BA. Tetapi, jika dibawah paras 84%, BN patut rasa malu. Modal dah keluar berjuta-juta, takkan tak boleh ambil hati pengundi kot…tak menang jugak tak tahulah den nak kata apo…

Benarkah kita sudah berada di landasan yang betul?😉

Wassalam.

11 Comments »

  1. Dr Azwan said

    Tertinggal radio BERNAMA iaiatu radio 24. 24 jam cerita pasal BN

  2. kumb@ng said

    semua BN sapu doc…

  3. pakdi said

    sekolah pun BN masuk. atas nama lawatan kerja kementerian pendidikan. sambil bawak calon-calon di kawasan berkenaan.

  4. ku ina said

    sejak PRU12 ko dah rajin hapdet blog yer… part of kempen ker? Khabarnya radio kelate pun dah kena blog (block) kat tenet… ko cuba try

  5. kujie said

    lupa nak masukkan SPR + Polis

  6. abahfateh said

    Ya Allah,

    Hapuskan mereka yang zalim jika itulah kebaikannya.
    Tegakkanlah keadilan di bumi Malaysia yang tercinta ini.

    Amin…

  7. abdfatah said

    tidak kira sekuat mana jenteranya… kita tengok siapa yang akan pilih siapa…?

    siapa yang mahu meneraju negara selepas ini…? kempen tetap kempen …

  8. Azman said

    rakyat mesti pandai menilai.. kita bkn boleh dijual beli dgn duit..

  9. nadlique said

    Betapa betulnya bahawa “Freedom of Speech” masih tandus di negara kita.

    Takpun, kalau Barisan Alternatif ada lebih banyak stesyen TV, radio, dan suratkhabar sendiri pun bagus jugak. Lawan BN. Biar jadi adil.

  10. Qaiyum said

    Hehe.. Memang Sakit BN PRU Kali Ni. Tula Kritik Tun M Tanak Dengar. Kan Dah Kene..

  11. sejuk said

    tahniah dari aku.semoga kerajaan selangor yang baru berjaya membawa selangor kearah negari yang cemerlang, gemilang dan terbilang.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: