Archive for July 24, 2008

Highway Pasir Gudang

Hari ini aku lambat sampai ofis…

Sepatutnya mesti sampai sebelum 8.30 pagi, tapi aku sampai 9.15 pagi…

Sebabnya…

Jem giler!

.

.

Sebab yang menyebabkan jem giler! disebabkan benda kat gambar bawah ni…

Beginilah nasib pengguna Highway Pasir Gudang…

Selain sebab accident, road blok, hujan, banjir, jalan berlubang, bla..bla..bla..

Lori rosak pun salah satu sebab penyebab lambat datang kerja, lambat pegi meeting, lambat jumpa girlfren, lambat ambik bini, terlepas bas ekspress, terlepas flight, kena buang kerja, bla..bla..bla..

Nasib baik la tadi lambat boss takda…semalam pun lambat jugak sebab hujan…

Sebenarnya bukan apa, kawe dah tak tahang nih! Semenjak dua menjak selalu bebeno jem. Semalam hujan, hari ini lori rosak, hari tu accident, esok entah apa pulak…

Orang Pasir Gudang, orang Masai dah faham sangatlah. Bertahun-tahun sabar. Kata nak upgrade jadi 3 lorong. Lepas tu senyap. La ni tengah bina 2 highway alternatif ke Pasir Gudang dari JB dan Senai. Tahun depan atau 2010 siap, katanya LAH.

Pada aku sepatutnya highway ni dah siap 5 tahun dulu! Sebabnya, 12 tahun dulu aku dah dengar plan nak buat alternatif highway dari JB ke Pasir Gudang. Sebelum PRU-12 lalu baru Samy Vellu datang pecah tanah. Kenapa selepas 12 tahun?

Alahai….buat ke, tak buat ke…bila PRU tiba, BN jugak menang… 😉

Advertisements

Comments (11)