Saiful Bukhari melafaz sumpah di Masjid Wilayah Persekutuan

Cantik masjid ni..

Di sinilah..

Lokasi : Ruang Solat

Masa : 6.20 petang

Saiful Bukhari melafas sumpah dirinya telah diliwat Anwar Ibrahim dengan cara…..(tak sanggup den nak tulis…)

Bersaksikan Imam Masjid Wilayah Persekutuan, Bapa Saiful, Pakcik Saiful juga Jurukamera-Jurukamera dan Pemberita…

Seperti biasa Media akan sensasikan sebagai peristiwa bersejarah tahun ini setaraf dengan “Wedding of the Year”.

Tapi…semasa Sidang Media Saiful, kalau tak silap ada statement “Pertama kali di liwat!”

Kalau mengikut pemahaman aku maknanya pada tarikh 26 Jun 2008 adalah pertama kali dia di liwat!

Atau mungkin dia bermaksud “Pertama kali merasai pengalaman di liwat!”.

Ya lah. Pengalaman pertama bak Cinta Pertama. Memang susah nak lupa.

Apa-apa pun biarlah mahkamah yang menentukan. Antara Saiful dan Anwar salah seorang pasti benar. Saiful dah bersumpah manakala Anwar belum. Sumpah Saiful belum menjamin dia benar. Walwahualam…Hanya ALLAH yang mengetahui.

Yang menjadi persoalan…

Esok hari penamaan calon di Permatang Pauh..

Saiful pula memilih bersumpah hari ini..

Adakah ini Suratan atau Kebetulan…..?!πŸ˜‰

9 Comments »

  1. mf4ar said

    Kebetulan yg terancang……Kita doa kan agar Allah menunjukkan kebenaran. Andaikata kata sumpahan itu palsu, biar Allah tunjukkan kelaknatanNya di dunia ini, agar ianya menjadi pengajaran kepada kita semua

  2. Irdzra said

    hmm..mmg cantik masjid tuh..
    πŸ˜€

  3. pakdi said

    aku harap sumpah laknat dia tu effect nya terhad kepada lafaz dia sahaja.

    aku takut Allah bagi laknat kepada masyarakat lain juga.

    dan satu lagi, sumpah li’an berlaku depan hakim daa… bukan depan kamera. tu pun kalau qiyas sumpah li’an tu boleh pakai. er, jawatan imam tu bukan jawatan qadhi / hakim. dan ada yang kata, dia tu bukan imam pong…

    bacalah lanjut komentar wa di blog politik … http://pemikir.blogspot.com

  4. kumb@ng said

    pakdi..tu la nampak cam pelik aturcara sumpah-sumpah saifool tu…..’imam’ tu pulak pengundi permatang pauh……hmmm…kebetulan agaknya…..πŸ˜‰

  5. ihya said

    Salam tuan tanah!! Minta izin link. Melayu? Semangat melayu? hanya melayu saja di hati? klik sini http://www.dzulhaqq.blogspot.com/ sebarkan pada rakan rakan lain..

  6. ihya said

    Melayu? Semangat melayu? hanya melayu saja di hati? klik sini http://www.dzulhaqq.blogspot.com/ sebarkan pada rakan rakan lain..

  7. antianwar said

    aku doakan mak ayah ko kena liwat… biar ko rasa terseksa… ko nak tengok mak bapak ko lak buat mcm saiful bukhari buat… baru padan muka ko… opsss… terlupa, kalo ko ada kakak dgn adik perempuan pun aku doakan…. p/s: lain kali jgn wat posting yg mengencang… aku tau ko sokong anwar… tapi jgn main isu agama… dah la anwar tu dah mcm murtad, suka main agama… ko pun nak turut rasa berdosa ke? fikir la melayu oiii… =P

    kumb@ng : oooo….ni rupa orang antianwar… oooo…. patutlaaaa…. semoga ALLAH memberkatimu….😎

  8. pakdi said

    kumb… diorang kan permatang pauh haritu kan asyik tunjuk pongg*ng je… lalu je petugas PR tunjuk pongg*ng. macam dah biasa je.

  9. kumb@ng said

    pakdi…biarlah dorang…pongg*ng dorang…ikut suka aku(isa) nak tunjuk kat sesapa….kata dorangla….layannnnn…πŸ˜‰

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: